Bandenfabrikant Falken zal SEAT’s nieuwe SUV-model, de SEAT Ateca gaan voorzien met de Falken AZENIS FK453CC of de ZIEX ZE914A.

De SEAT Ateca is de eerste SUV van de Spaanse autofabrikant. Falken gaat de FK453CC leveren in de maat 215/50 R18 92W en de ZIEX ZE914A wordt geleverd in de maat 225/55 R17 97V. Beide type banden zijn een aanvulling op de hoge kwaliteit van de Ateca. De banden zorgen voor een uitstekende grip en een dynamisch rijgevoel.

Christian Stolting, Key Accountmanager van Falken zegt: “We zijn trots om banden te leveren voor de nieuwe SUV van SEAT. Niet alleen waar de ingenieurs van SEAT onder de indruk van onze producten, maar ook van de positieve beoordelingen die beide types kregen tijdens de bandentest van het Duitse vakblad AutoBild Allrad. Het blad beoordeelde de AZENIS FK453CC goed op een korte remweg op zowel nat als droog wegdek en ook de uitstekende prijs-prestatie verhouding van de band kon rekenen op een positieve beoordeling.”

De AZENIS FK453CC is de best geprijsde band van alle 7 geteste banden. Uitstekende veiligheidsresultaten, een prima prijs-prestatie verhouding en een laag afrolgeluid zorgt ervoor dat de band voldoet aan de eisen van een SUV bestuurder.

SEAT is de laatste autofabrikant die een OEM partnerschap heeft afgesloten met Falken. Chrysler, Honda en Volkswagen gingen al voor.

Falken AZENIS FK453CC