Falken heeft een nieuwe VAN winterband aan haar assortiment toegevoegd, de Falken EUROWINTER VAN01. De EUROWINTER VAN01 heeft een langere levensduur en heeft een aanzienlijk verbeterde tractie en handling op sneeuw.

De doelstellingen bij het ontwikkelen van deze band waren een langere levensduur en een lager brandstofverbruik. Tevens moest hij uitstekende prestaties kunnen bieden op natte en besneeuwde omstandigheden. Net als bij de nieuwe Falken HS01 heeft de VAN01 een loopvlak dat voorzien is van ACS (Adaptive Constant Pressure), dat ervoor zorgt dat de band een duidelijk merkbaar langere levensduur heeft. Ook heeft dit type een uitstekende koersstabiliteit bij rechtuit rijden en de algehele tractie wordt beter doordat er sprake is van gelijkmatige verdeling over het loopvlak.

Vergeleken met zijn voorganger is de VAN01 bij het rijden op sneeuw met 20% verbeterd, de tractie is met 10% verbeterd en het remmen op nat wegdek met 5%.

De dwarsgroeven en het centraal versprongen loopvlak zorgen voor compressie-energie wat wordt uitgeoefend op sneeuw en modder. Dit zorgt voor een zelfreinigend effect, als het gaat om de afvoer van modder en sneeuw. Dit verhoogt de tractie op sneeuw en in de modder.

Het richting gebonden profiel in combinatie met een verhoogd aantal lamellen zorgen voor een verbetering van de tractie in de sneeuw. Tevens is de kans op aquaplanning nihil en neemt de grip op een nat wegdek hierdoor toe.

4D-Nano Design technologie
Voor haar nieuwe winterband heeft Falken gebruik gemaakt van de 4D-Nano-technologie. Deze vorm van technologie, wordt toegepast via een computersimulatie en maakt gebruik van nano-beelden. Wat bijdraagt aan optimalisatie van de moleculaire verbindingen tussen de verschillende componenten.

Dankzij 4D Nano technologie wordt de levensduur verlengt, wordt er minder brandstof verbruikt en is de tractie op nat wegdek verbeterd. De gepatenteerde 4D-Nano technologie is ook gebruikt om de rolweerstand met 15% te verminderen en de slijtvastheid met 30% te verlengen, t.o.v. zijn voorganger.

De EUROWINTER VAN01 zal vanaf juli 2016 beschikbaar zijn in 17 maten, variërend van 14 tot 16 inch, in de series 60-75. met een snelheidsindex R of T. Falken’s nieuwe winterband heeft qua rolweerstand een “C – E” op het EU-label, een A voor de grip op nat wegdek en het externe afrolgeluid van de EUROWINTER VAN01 is 72dB. Alle maten zijn voorzien van de M+S codering en het sneeuwvlok symbool.