FALKEN levert het type ZIEX ZE914A Ecorun in de maat 215/65 R17 99V aan de Volkswagen fabriek om de voertuigen uit te rusten met de nieuwe banden.

De compacte SUV van Volkswagen biedt een aantrekkelijk nieuw design, comfort en gemak, en topklasse rijeigenschappen. De FALKEN ZIEX ZE914A Ecorun past perfect bij de auto. Ontwikkeld voor het leveren van een uitstekende wegligging en om het brandstofverbruik en de remweg op nat wegdek te verminderen.

Met een uitgebalanceerd compound en geavanceerd ontwerp van het loopvlak, is de FALKEN band gericht op automobilisten met een sportieve, avontuurlijke rijstijl. Dit is met name van belang voor de all-wheel-drive versies van deze meermalen bekroonde SUV; het multi-talent voertuig is ook een geweldige partner voor off-road expedities.

“De ZIEX ZE914A Ecorun is een uitstekende band die zeer goed past bij de nieuwe SUV-klasse van de Wolfsburg auto-specialisten “, verteld Christian Stolting, Key Account Manager OE bij Falken Tyre Europa. “We zijn blij dat Volkswagen onze banden hebben gekozen als original equipment voor een nieuw model voertuig in hun portefeuille en beschouwen het besluit als een bevestiging van de prestaties van onze banden.”

En de testingenieurs van Volkswagen zijn niet de enigen die overtuigd zijn van de FALKEN ZIEX ZE914. Het testpanel van het Duitse Auto Motor und Sport geven de banden de beoordeling “Recommended”. Ze beschreven de ZIEX ZE914 als “evenwichtig in natte omstandigheden, met een zeer neutrale handling en uiterst precieze besturing” in combinatie met een ‘hoog rijcomfort “. De FALKEN banden worden geproduceerd in de SRI-fabriek in Thailand, een van ’s werelds grootste en meest moderne fabrieken.

Falken AZENIS FK510 SUV