De Falken AZENIS FK510 is als 3e geëindigd in de zomerbandentest 2017 van het Duitse motortijdschrift AUTO BILD. De bandentest van AUTO BILD is de grootste test van het jaar. Er zijn in totaal 52 verschillende banden getest in de maat 225/50 R17, gemonteerd onder een BMW 320d.

De AZENIS FK510 hield de concurrentie achter zich met een remweg van 35,5 meter tijdens een noodstop bij een snelheid van 100 km/u in droge omstandigheden. En met een remweg van 34,8 meter bij een snelheid van 80 km/u tijdens natte omstandigheden. Op de cirkelvormige baan leverde de AZENIS FK510 indrukwekkende prestaties bij grip op nat wegdek en noteerde zelfs de 2e snelste rondetijd.

De Falken AZENIS FK510 eindigde op de 3e plaats en verdiende daarmee de beoordeling “Voorbeeldig.” Dat de band goed is uitgebalanceerd kon op veel lof rekenen van het testpanel. Ook de veilige prestaties op zowel nat als droog wegdek en de zijdelingse stabiliteit stemde tot grote tevredenheid. De uitstekende prestaties in combinatie met een goede prijs/kwaliteit verhouding verklaard waarom de Falken AZENIS FK510 op de 3e plek is geëindigd in de AUTO BILD zomerbandentest 2017.

“We zijn verheugd en zeer blij met deze hoge klassering”, aldus Andreas Giese, Manager Product Planning bij Falken Tyre Europe. “Dit succes bewijst eens te meer dat onze geavanceerde ontwikkeling en het uitvoerig testen van de banden wordt beloond.”

Falken AZENIS FK510