FALKEN breidt zijn range Ultra High Performance banden uit. Begin 2017 zal de Azenis FK510 ook beschikbaar zijn als een SUV band. Falken zet hiermee haar strategie van het leveren van een uitgebreid assortiment van producten in winstgevende en snelgroeiende segmenten voort.

Sinds de introductie van de Azenis FK510 voor personenwagens in maart 2016, wint de band niet alleen respect van de sportieve rijder. Ook testpanels van diverse Automotive magazines zijn onder de indruk. Zij onderscheiden de band met de waardering “Highly Recommended” in de juni 2016 editie. Het Duitse Agentschap voor Technische Coöperatie (GTÜ) gaf ook een “Highly Recommended” rating.

Een nieuw, innovatief profielontwerp zorgt voor nauwkeurige handling met de Azenis FK510 SUV, met name in gevallen van plotselinge verschuiving van de belasting tijdens het rijden. De cirkelvormige karkasopbouw verhoogt de flexibiliteit van de zijwand, wat resulteert in een hoge mate van rijcomfort en evenwichtige rijeigenschappen.

De Azenis FK510 SUV is voorzien van “blade lamellen” om het risico van aquaplaning te verminderen. Verschillende kleine insnijdingen in het loopvlak optimaliseert het contactoppervlak van de band bij het sturen en heeft een efficiëntere penetratie van stilstaand water op de weg.

De Falken Azenis FK510 SUV is uitgerust met Adaptive Constant Pressure (ASP) technologie en heeft een loopvlak van de band die consistent de drukverdeling over het contactvlak maximaliseert. Het loopvlak verhoogt de remprestaties, koersstabiliteit en de algehele rijdynamiek.

In aanvulling op de uitstekende remeigenschappen op nat wegdek, wordt de Azenis FK510 SUV ook gekenmerkt door een lange levensduur. De 4D Nano Design Technology, een innovatieve rubbersamenstelling van de FK510, zorgt naast een verbeterd slijtagebeeld ook betere grip.

“De Azenis FK510 SUV biedt alles voor de moderne SUV bestuurder met een hoge standaard van rijdynamiek, zeer korte remweg en een zeer goede aquaplaning eigenschappen”, zegt Andreas Giese, Manager Product Planning bij Falken Tyre Europe. Hij gaat verder over de introductie van de nieuwe band: “We zijn ervan overtuigd dat de band goed zal worden ontvangen onder SUV’s bestuurders, net als het model auto’s goed werd ontvangen door de bestuurders”.

De Falken Azenis FK510 SUV zal bij TTI beschikbaar zijn vanaf maart 2017 in 19 maten van 17 tot 22 inch en zal worden geleverd met een snelheidsindex van W of Y.

Falken AZENIS FK510 SUV