ON THE PULSE

De basis voor de technologie en de ontwikkeling van Falken high-performance banden en hun uitzonderlijke rijeigenschappen komt voort uit de autosport. Falken racebanden bewijzen hun kwaliteit en prestaties in de meest veeleisende raceklasses ter wereld. Deze omvatten onder meer de American Le Mans Series , de VLN Endurance Championship en bovenal de legendarische 24 – uurs race op de Nürburgring.

ACHTERGROND

Falken is in 1993 op de markt geïntroduceerd door het in Osaka gevestigde bedrijf Tire and Rubber Industries, met als doel het creëren van een sterk marketingplatform voor haar nieuwe high-performance banden. In 1988 werd het merk in Europa geïntroduceerd. Alle banden van Falken vallen in de sportcategorie en hebben een buitengewoon positief imago dankzij de enorme toewijding van Falken aan de autosport.

Het merk Falken kent een geschiedenis van 25 jaar en fabrikant Sumitomo Rubber Industries is een bedrijf dat al meer dan 100 jaar bestaat. Vanaf 2008 wordt Falken voor het eerst via haar eigen Europese verkooporganisatie verkocht. Voor Falken is dit een historische gebeurtenis. “Het is altijd al een droom geweest om de banden van Falken zelf in Europa te kunnen verkopen en nu is deze droom werkelijkheid geworden”, aldus de CEO van Falken Europa.

KWALITEIT

De ervaring in combinatie met nieuwe bevindingen die zijn opgedaan in de autosport worden voortdurend vertaald naar de straat met als resultaat, uitstekende producten die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Alle productie-eenheden zijn gecertificeerd volgens ISO 9001. Bovendien voldoen de fabrieken van de Sumitomo Group aan de ISO 14001 certificering. Hierbij speelt het “milieu aspect” een centrale rol.

SUCCES DOOR INNOVATIE

De verkoop van Falken-banden in Europa zal met veel enthousiasme, worden uitgebreid in de komende jaren. Omdat Falken continue bezig is met ontwikkeling, vormt dit de basis voor een reeks nieuwe mogelijkheden. Falken heeft de beschikking over vijf productiefabrieken: vier in Japan en één in Thailand. De fabrieken in Japan staan bekend om hun ultramoderne technologie in de automotive industrie. Falken profiteert hierdoor van de aanwezige hypermoderne technologie om kwaliteitsbanden te produceren. De fabriek in Thailand is één van de modernste volautomatische fabrieken ter wereld, met een productiecapaciteit van 110.000 banden per dag.