Het Tsjechische auto- en motorfabrikant merk Skoda, onderdeel van de VW Group sinds 1991, heeft gekozen om de ECORUN banden van Falken te gebruiken als 1e montage onder het Superb Sedan model. De meest populaire middenklasser van skoda is vanaf nu standaard uitgerust met de Falken ZIEX ZE 914 ECORUN.

De 3e generatie van de Superb levert betere prestaties dan ooit tevoren, dankzij de nieuwe EU-6 motor. Deze is tot 30% zuiniger met brandstof. Daarnaast vertegenwoordigt de Superb een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Vanwege deze eigenschappen is ervoor gekozen door Skoda om de ZIEX ECORUN, maat 215/55 R17 94W te gebruiken als 1e montage. De ZIEX ZE914 ECORUN maakt deel uit van een reeks sportieve, comfortabele banden van Falken. De band biedt een uitstekende grip in natte en droge omstandigheden, rijdt bijzonder comfortabel en heeft een lage rolweerstand waardoor het brandstofverbruik vermindert.

Christian Stolting, Key Accountmanager van Falken Tyre Europe, is blij met de samenwerking met Skoda. “De ECORUN banden van Falken zijn ontworpen voor een optimale rolweerstand. Ze besparen brandstofverbruik door het verminderen van energieverlies. Onze ingenieurs zijn erin geslaagd de rolweerstand te verminderen zonder afbreuk te doen aan de veiligheid of de grip op nat wegdek.”

De winnende kenmerken van de ZIEX ZE914 ECORUN hebben de ingenieurs van Skoda meer dan overtuigd. De band kreeg als beoordeling “Aan te bevelen” in onafhankelijke bandentesten als ACE Test 2013 en GTÜ Test 2013. Ook kreeg de band van het populaire Duitse autoblad AutoBild de beoordeling “Goed”.

Falken ZIEX ZE914 ECORUN